ВООЗ: більше рухайтеся заради здоров’я

“Усім дорослим необхідно, як мінімум 150 хвилин фізичної активності на тиждень, щоб залишатися здоровими, що особливо важливо під час пандемії”, – заявила Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ).

Дітям і підліткам рекомендується займатися фізичними вправами в середньому одну годину на день і обмежувати час, проведений перед електронними пристроями.

ВООЗ запустила кампанію «Кожен крок на рахунку» з порадами, які суперечать закликам людей залишатися вдома і не виходити на вулицю, щоб приборкати пандемію.

Всі люди будь-якого віку повинні компенсувати все більш малорухливий спосіб життя фізичною активністю, щоб захистити себе від хвороб і забезпечити більш довге життя.

За заявою організації, підвищення фізичної активності не тільки допомагає запобігти серцевим захворюванням, діабету 2 типу та раку, але також знижує симптоми депресії і занепокоєння і покращує пам’ять.

За даними ВООЗ, кожен четвертий дорослий і чотири з п’яти підлітків не мають достатньої фізичної активності, яка може включати прогулянки, їзду на велосипеді, садівництво та прибирання.

Дорослим старше 65 років рекомендується займатися вправами, спрямованими на рівновагу і координацію.

За словами директора ВООЗ по зміцненню здоров’я Рюдигера Креха, пристрої для відстеження фізичної активності, які можна носити на зап’ясті або стегні, стимулюють заняття спортом.