У Національному банку України дали оптимістичні прогнози по інфляції

Глава НБУ впевнений, що інфляційні бурі, які пережили українці в попередні роки, вже позаду. Рівень інфляції в цьому році не перевищить 6 відсотків.

Для українців, які вже звикли до того, що інфляційні процеси щороку розвиваються стрімко і ціни ростуть мало не щотижня, а тарифи – двічі на рік, оптимістичні прогнози, які недавно озвучив глава НБУ Яків Смолій, звучать як бальзам на душу.

Згідно прогнозів аналітиків НБУ, на кінець 2019 року інфляція в Україні становитиме приблизно 6 відсотків.

Яків Смолій підкреслив, що «нам вдалося зламати тенденцію, коли інфляція в 2015 році перевищувала 40 відсотків, і звести її до значень, записаних однією цифрою. Це чудовий результат».

Глава НБУ також додав, що існують чинники які підстьобують інфляційні процеси, які виходять за рамки повноважень центрального банку. До них належать тарифи на житлово-комунальні послуги, ситуація на зовнішніх ринках і багато іншого.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом минулого року економіка України набирала обертів. Позитивна динаміка економічного зростання склала 3,3 відсотка.

Згідно з оновленими даними Держстату України, кожен п’ятий працівник в нашій країні воліє працевлаштуватися без офіційних документів.