Сім додаткових центрів вакцинації в Англії

За повідомленням ЗМІ, на цьому тижні після відкриття семи нових центрів масової імунізації в Англії тисячі людей будуть вакциновані проти коронавіруса. Уряд має намір вакцинувати 15 мільйонів чоловік у Великобританії – людей старших 70 років, медичних працівників і осіб з групи ризику – до середини лютого. Пізніше сьогодні міністр охорони здоров’я Метт Хенкок представить план уряду по вакцинації на прес-конференції. Він сказав, що заходи в плані імунізації стануть «наріжним каменем нашого виходу з пандемії». Уряд також представить свої перші щоденні дані про кількість людей, які отримали вакцину.

Хенкок сказав, що близько двох мільйонів чоловік у Великобританії були вакциновані, і близько 200000 доз щодня доставляються до Англії. План вакцинації буде оприлюднено після того, як Великобританія зареєструвала понад 80000 випадків смерті від коронавіруса з початку пандемії.

Тимчасовий морг був відкритий в графстві Суррей, де зареєстрований найвищий рівень зараження в Сполученому Королівстві після того, як лікарняні морги переповнилися. Представники інших місцевих органів влади повідомили ВВС, що розраховують незабаром відкрити аналогічні тимчасові об’єкти.