Напади на журналістів в Білорусі тривають

Білоруські силовики напали на журналістів російської служби BBC в Мінську, повідомляє РИА Новости з посиланням на BGNES.

Всі троє журналістів мали акредитації, видані Міністерством закордонних справ Білорусі, були одягнені в ідентифікаційні жилети і мали особисті документи, говориться в повідомленні на сайті ЗМІ.

Група чоловіків у чорній формі без розпізнавальних знаків підійшла до журналістів, один з них попросив акредитації, потім витягнув картку кореспондента, вихопив у нього з рук фотоапарат і спробував розбити його, повідомляє РІА Новини.

Двоє інших репортерів BBC попросили силовиків повернути акредитаційну карту, але у відповідь двоє з них почали бити оператора та бити його фотоапарат. Журналістів не затримували.

Раніше повідомлялося, що ряд російських журналістів був затриманий після президентських виборів в Білорусі. Серед них були фотокореспондент РІА Новини Ілля Питалєв, кореспонденти RT і Білорусь Sputnik, журналіст сайту Medusa та інші. Головний редактор Russia Today Маргарита Симоньян закликала білоруську владу звільнити їх.

Міністерство закордонних справ Росії також заявило, що Москва наполягає на негайному звільненні журналістів в Білорусі. Більшість з них вже звільнено, але деяким заборонили в’їзд до Білорусі протягом п’яти років. За словами посла Росії в країні Дмитра Мезенцева, що останні російські журналісти скоро будуть звільнені.

У той же час Білоруська асоціація журналістів оголосила про нові арешти журналістів, які висвітлюють акції протесту.