Українці продовжують нарощувати борги за комунальні послуги

Згідно з оновленими даними Державної служби статистики, тільки за листопад заборгованість українців з оплати житлово-комунальних послуг зросла на 8 мільярдів гривень. Таким чином, на початок грудня 2019 року загальна заборгованість склала понад 60 мільярдів гривень.

Ситуація з оплатою українцями комунальних послуг, м’яко кажучи, дуже напружена. З такими мізерними доходами більшості наших співгромадян ледь вистачає на необхідні продукти харчування. Ось і виходить, що рік від року початок опалювального сезону з його «космічними» платіжками за опалення, газ і електроенергію ставить українців перед дилемою – платити за комунальні послуги або залишатися в буквальному сенсі голодними.

У Держстаті підрахували, що в середньому за житлово-комунальні послуги українська сім’я платить 2050 гривень на місяць.

Крім цього, в листопаді 2019 року українські споживачі житлово-комунальних послуг заплатили за них 7,4 мільярда гривень (49 відсотків нарахованих за цей період сум), за постачання електричної енергії – 3,2 мільярда гривень (116 відсотків).

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук недавно заявив, що українці отримають грудневі платіжки за комунальні послуги, суми в яких за опалення будуть на 20 відсотків меншими, ніж у листопаді.

З 1 січня 2020 року ціни на сигарети та інші тютюнові вироби в Україні збільшаться на 20 відсотків. Таким чином, пачка сигарет в середньому коштуватиме 45 гривень.