Українці вже не так активно оформляють закордонні паспорти

Державна міграційна служба України (ДМС) опублікувала статистику, яка показує скільки українців в 2019 році оформили закордонних біометричних паспортів.

Згідно з даними ДМС, протягом 2019 року українські громадяни оформили 3,5 мільйона паспортів для поїздок до інших країн. Виявилося, що число закордонних паспортів, які оформили українці в 2019 році набагато менше, ніж кількість аналогічних документів в 2018 році. Тоді їх було оформлено понад 4,8 мільйона.

Також в ДМС повідомили, що в грудні 2019 року кількість оформлених закордонних паспортів зменшилась на 26 відсотків у порівнянні з груднем 2018 року.

Дані показують, що перша хвиля ажіотажу, яка була відразу після введення безвізового режиму між Україною і Європейським союзом, спала. Тепер процес увійшов в спокійне русло і кількість бажаючих оформляти біометричні паспорти збільшуватися не буде.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Європейський парламент прийняв закон, який встановлює нові правила в’їзду до території ЄС громадян третіх країн, які мають угоди про безвізовий режим.

З 1 січня 2020 року в стамбульському аеропорту ввели нове правило. Тепер таксистам заборонено «ловити» клієнтів на виході із зони митного контролю, використовуючи табличку з необхідною інформацією для клієнта.