Економіка України зростає швидше, ніж прогнозували економісти

Зростання української економіки в минулому році виявилось кращим, ніж прогнозували економісти-песимісти.

Днями в Національному банку України оприлюднили остаточні результати зростання української економіки в 2018 році. Виявилося, що протягом минулого року економіка України розвивалася досить динамічно. Позитивна динаміка економічного зростання становила 3,3 відсотка.

Підкреслюється, що результат значно перевищує зростання української економіки, який був зафіксований у 2017 році. У позаминулому році зростання становило 2,5 відсотка. Таким чином за рік динаміка покращилася майже на 1 відсоток.

У звіті аналітиків Національного банку України відзначається, що в четвертому кварталі 2018 року зростання української економіки становило 3,5 відсотка.

Слід зазначити, що більшість відомих українських експертів у своїх прогнозах розвитку економіки на 2018 рік давали менші результати. Однак поки економічне зростання ніяк не корелюється зі зростанням рівня життя українських громадян, які забезпечують позитивну динаміку розвитку економіки країни, працюючи кожен на своєму робочому місці. Заробітні плати зростають, але інфляція практично повністю нівелює номінальне збільшення оплати праці українців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українець, який на сьогоднішній день отримує середню заробітну плату, може заробити на популярний у світі бігмак за 50 хвилин.

В цілому українці залишили в супермаркетах і магазинах, купуючи товари, більше 2,3 трильйона гривень. При цьому 41 відсоток сімейних бюджетів йшов на їжу.