Тепер ціна на газ для населення буде «застрахована»

В уряді України придумали комбінацію, яка допомагає і з Міжнародним валютним фондом не посваритися, та водночас не підвищувати, а навіть трохи знизити ціну на газ для населення.

Тепер в Україні формально діятиме ринкова ціна, щоб виконати попередні домовленості з МВФ, але фактично для населення ціну зафіксують і вона буде діяти протягом опалювального періоду, тобто з жовтня по квітень. Для тих, хто захоче платити за ринковими цінами за газ, сподіваючись, що вони можуть бути нижчими, ніж зафіксована страхова ціна від уряду, надається можливість зробити це, написавши заяву в газорозподільну компанію.

На сьогодні страхова ціна від «Нафтогазу» складає 6961 гривень за тисячу кубометрів. З урахуванням ціни на транспортування тисяча кубів газу складе близько 8 гривень. У порівнянні з минулим роком ціна зменшиться на 50 копійок.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у міністерстві соціальної політики пояснили, що магазини секонд-хенду не закриватимуть, якщо ті працюють легально і завозять товар згідно із законодавством. Уряд має намір боротися проти схем, які паразитують на секонд-хенді.