Заборона на секонд-хенд в Україні скасовується

У міністерстві соціальної політики роз’яснили новину, яка для мільйонів українців стала неприємною передноворічною несподіванкою.

Головне на чому акцентували в міністерстві – ніякої заборони секонд-хенду в Україні не передбачається. Як написав заступник міністра Олег Коваль у своєму Facebook, вже ведеться активна робота над тим, щоб побороти «чорні» схеми, які використовуються нечесними ділками для того, щоб під виглядом гуманітарної допомоги завозити до України контрабандні товари. Вони заробляють величезні гроші. При цьому недобросовісні бізнесмени, використовуючи незаконні схеми, ухиляються від сплати податків, які повинні поповнювати державний бюджет.

Високопоставлений чиновник зазначає, що речі, які завозяться під виглядом гуманітарної допомоги для бідних, продаються не тільки в магазинах секонд-хенду, а й в брендових магазинах. Олег Коваль підкреслив: «Таким чином, бюджет країни щороку втрачає близько двох мільярдів гривень».

У міністерстві не хочуть закривати магазини секонд-хенду, які працюють легально, завозять товар згідно з українським законодавством. Уряд боротиметься проти схем, які паразитують на секонд-хенді.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними Держстату, за листопад заборгованість українців з оплати житлово-комунальних послуг зросла на 8 мільярдів гривень.

Тепер заробітну плату можна буде отримувати на картку будь-якого банку, без прив’язки до того банку, який визначив роботодавець.