Високий стовп диму над Стромболі. Це ще одне виверження вулкана цього літа

Ще один вибух вулкана на італійському острові Стромболі з однойменною назвою. Виверження сталося в середу вдень. Лава текла по камінню в сторону моря, – повідомив Національний Інститут геофізики і вулканології. Ніхто не постраждав.

Нове виверження вулкана супроводжувалося викидом великої кількості попелу, піску і вулканічних матеріалів. Вчені також повідомили про «вибух високої інтенсивності», який викликав сейсмічні реакції.

Про жертви і руйнування не повідомлялося. Надзвичайні пожежі спалахнули на схилах вулкана, з якими пожежники намагаються боротися.

Вулкан викликав паніку серед туристів на острові. Коли попіл і дрібні камінчики були розкидані по головах людей, вони кинулися ховатися в церкві Сан Вінченцо. Місцеві жителі відреагували набагато спокійніше, так як вони вже звикли до діяльності вулкана.

Останнє виверження Стромболі відбулося 3 липня, коли загинув член екскурсійної групи біля вулкана.

Кілька днів тому директор Центру спостереження на Сицилії попередив, що Стромболі знаходився в стані явної нестабільності, і підкреслив, що точний час виверження вулкана не може бути передбачений.

Вулкан Стромболі є одним з найактивніших у світі. Діючий вулкан утворює весь острів Стромболі. Постійне населення якого, близько 500 жителів.

У 2003 році спад лави від стіни вулкана в море викликав локальне цунамі. З тих пір на острові діє система оповіщення, керована італійської цивільною обороною.