Новий улюблений напрямок для бюджетних авіакомпаній

Повільно, але вірно Вірменія стає ближче і доступніше для європейців, пише Emerging-europe.

В останні місяці дві недорогі компанії – угорська Wizz Air і ірландська Ryanair – боролися за завоювання вірменського ринку, запускаючи там більше рейсів.

У жовтні минулого року Ryanair оголосила про запуск рейсів з Єревану в Мілан, Рим, Берлін і Меммінген.

Лише через декілька місяців Wizz Air також оголосила про розширення в Вірменії нових рейсів з Вільнюса і Відня в міжнародний аеропорт Звартноц в Єревані. Вони будуть діяти з червня 2020 року.

Через кілька тижнів Ryanair відреагувала на Wizz Air. Ірландська авіакомпанія запускає ще два маршрути до Вірменії, причому до 2020 року їх буде шість. Компанія буде літати два рази в тиждень з другого за величиною міста Гюмрі до Афін і зі столиці Єревана в Салоніки. Маршрути почнуть діяти в травні 2020 року і будуть проводитися два рази на тиждень.

Оголошуючи про нові лінії, менеджер з корпоративних комунікацій Wizz Air Андрас Радо сказав, що це було початком «прекрасного співробітництва» між авіакомпанією та Вірменією, додавши, що Wizz Air планує в майбутньому збільшити кількість маршрутів між країною і Європою.

Менеджер з розвитку бізнесу Ryanair Девід О’Брайен сказав: «Ryanair рада розвитку прямих зв’язків ЄС з Вірменією з оголошенням про нові маршрути з Гюмрі в Афіни і з Єревана в Салоніки. Всього за один рік компанія подвоїла кількість прямих маршрутів з ЄС до Вірменії з 8 до 16 “.

Прем’єр-міністр Нікол Пашинян зазначає, що нові маршрути допоможуть збільшити кількість туристів, які відвідують Вірменію в 2020 році.

Вірменія прагне збільшити число туристів, які в останні роки неухильно збільшувалися і вперше досягли 2 мільйонів в 2019 році в порівнянні з 1,65 мільйонами в 2018 році. Але їх число значно нижче дев’яти мільйонів міжнародних мандрівників, які відвідали сусідню Грузію. в минулому році, незважаючи на заборону Кремля російським авіакомпаніям літати в країну.

В останні тижні Вірменія увійшла в число міжнародних чартів в якості обов’язкового пункту призначення на 2020 рік. Нещодавно Лондонський вечірній стандарт назвав країну «культурним хітом» і, на думку ірландського експерта, це «перлина Кавказу».