Румунський мільярдер, його дружина і син загинули: нові подробиці про авіакатастрофу на околиці Мілана

“Один з найбагатших людей Румунії, бізнесмен-мільярдер Ден Петреску, загинув разом зі своєю дружиною, сином і декількома пасажирами після того, як літак, яким він керував, розбився на околиці Мілана, всього через кілька хвилин після зльоту”, – повідомляє Вашингтон Post.

68-річний Петреску був льотчиком-ентузіастом зі статком понад 3 мільярди доларів, імперією будівель, гіпермаркетів і торгових центрів. Він летів з міланського аеропорту Лінате на острів Сардинія, де на сімейній вілі на нього чекала 98-річна мати.

Згідно італійській газеті Corriere della Sera, в числі інших семи загиблих були дружина Петреску, 65-річна Регіна Доротея Петреску Бальзат та його син Дан Стефано Петреску, якому було 30 років.

Як повідомляє jurnal.md з посиланням на італійські джерела, Петреску був власником літака, купленого в 2015 році спільно з Володимиром Коном, колишнім акціонером футбольного клубу “Динамо Бухарест”.

Коли в одномоторному літаку Pilatus PC-12, керованому мільярдером, були виявлені проблеми, Петреску не захотів повертатися до аеропорту.

«Чому ви відхилилися? Щоб уникнути турбулентності?» – запитували авіадиспетчери.

«Ні», – прозвучало у відповідь.

Прокурор Мілана Тиціана Сициліано заявила журналістам, що поки рано давати будь-які пояснення аварії.

За попередньою версією, з ладу вийшов один з двигунів.

Не виключається також, що бізнесмен втратив контроль над літаком, тому що йому стало погано. Розслідування проводитимуть спільно італійські та румунські фахівці.