Будівельна галузь України – один з лідерів економічного зростання

Згідно з новими даними, будівельний сектор української економіки розвивається динамічніше, ніж інші.

Про те, що будівництво в Україні збільшується набагато швидше, ніж зростання внутрішнього валового продукту (ВВП), повідомив на своїй сторінці в Facebook керуючий приватним інвестиційним фондом на американському фондовому ринку Володимир Компанієць.

Серед чинників, які сприяли такому результату, теплі осінь і початок зими. Температурний режим дав можливість будівельним компаніям інтенсивно продовжувати працювати.

Зокрема, експерт зазначив: «У листопаді приріст склав 18 відсотків до листопада минулого року у фактичних обсягах. За січень-листопад 2019 року вже маємо приріст у будівництві 21,3 відсотка до відповідного періоду минулого року».

Найбільший приріст у будівельній галузі зафіксований у Вінницькій області – 106 відсотків. У Чернігівській області він склав 58, в Херсонській – 41 відсоток.

Будівельний сектор за підсумками 2019 року може стати одним із «локомотивів» розвитку економіки України та внести відчутний вклад у ВВП.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов заявив про плани створення Фонду державного багатства.

На думку економіста Данила Моніна, якщо НБУ не поверне курс у діапазон 27 гривень за долар, проблеми в економіці неминучі.