Сан-Франциско – перше місто, яке заборонить продаж електронних сигарет

Сан-Франциско скоро стане першим містом в Сполучених Штатах, де продаж електронних сигарет буде заборонено. Автори нового закону вказують на популярність цих продуктів серед молоді і пов’язаний з цим ризик для здоров’я.
Муніципальна рада проголосувала за заборону продажу електронних сигарет в Сан-Франциско, якщо тільки продукт не протестований і не схвалений державним управлінням з контролю за продуктами і ліками (FDA).
На практиці це означає, принаймні, поки, повна заборона продажу електронних сигарет, тому що представники FDA все ще не впевнені, як впливають ці популярні пристрої на організм людини.
Новий закон вступить в силу після його підписання мером Лондон Брід, яка відома як його гаряча прихильниця. Заборона буде поширюватися тільки на продаж електронних сигарет, їх куріння як і раніше буде дозволено людям старше 21 року.
Прихильники нового закону вказують на зростаючу популярність електронних сигарет серед молоді і пов’язану з цим потенційну загрозу їх здоров’ю.
Противники стверджують, що ті, хто хоче курити електронні сигарети, просто куплять їх в одному з довколишніх міст. Вони також підкреслюють, що найбільший виробник електронних сигарет в США, Juul Labs, базується в Сан-Франциско. У своїй заяві компанія зазначила, що після вступу в силу заборони на полицях магазинів і кіосків традиційні сигарети залишаться єдиним вибором.