Податки у Пенсійний фонд України в інших країнах з українців стягувати не будуть

Президент Всеукраїнської Асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобійник впевнений, що ніхто ні в яких закордонних державах, де працюють українські трудові мігранти, не буде стягувати податки, щоб потім перераховувати їх у Пенсійний фонд України.

 Василий Воскобойник

Відомий експерт ринку праці підкреслив, що уряд жодної країни не піде на те, щоб перераховувати зібрані податки у бюджет іншої країни – це нонсенс. Договори із сусідніми країнами про визнання трудового стажу та перерахування пенсійних внесків підписані, але на сьогодні вони не працюють з простої причини – небажання урядів цих країн перераховувати гроші в Україну. Питання має вирішуватися на рівні президентів чи прем’єрів, інакше справа з мертвої точки не зрушиться.

Також українські трудові мігранти не хочуть самостійно перераховувати гроші в Пенсійний фонд, щоб забезпечити собі пенсію в Україні, оскільки переважна більшість з них не бачить свого майбутнього на батьківщині або просто ще не замислюється про пенсії.

Нагадаємо, раніше ми писали про підготовку угоди між Україною і Польщею, яке передбачає соціальний захист українських трудових мігрантів.

Джерело: www.eurabota.ua

29.10.2018