Пасажири покинули Діамантову Принцесу без перевірки на коронавірус

Міністр охорони здоров’я Японії оголосив сьогодні, що 23 пасажира, що знаходилися на круїзному кораблі «Алмазна принцеса» були звільнені без повторної перевірки на наявність нового вірусу в зв’язку з відсутністю засобыв, необхідних для проведення процедури, повідомляє Associated Press.

Агентство відзначає, що це була ще одна недбалість в карантинs судна, на якому було понад 600 заражених.

Міністр Кацунобу сказав, що він піддав 23-х пасажирів перевірці до початку карантинного періоду 5 лютого, за результатами яких їм було дозволено покинути судно в середу і четвер без повторних випробувань. Троє з цих людей згодом пройшли тестування і отримали негативний результат, в той час як інші тільки погодилися пройти новий тест, пояснив він.

Також він зазначив, що влада розшукала всіх 23 пасажирів і попросила їх залишитися під домашнім карантином протягом двох тижнів.

«Ми глибоко шкодуємо про допущену нами оперативну помилку. Ми розглянемо, що пішло не так, щоб це більше не повторилося», – заявив міністр охорони здоров’я на прес-конференції.

Решта з шести сотень японських мандрівників, які повертаються додому, також як і іноземні туристи, які перебувають в Японії, виконали три вимоги – пройшли тести на коронавірус, не мали симптомів і провели 14 днів в ізоляції. До сих пір міністерство не має інформації про те, що у кого-небудь з’явилися симптоми після повернення додому, сказав Като.

Пасажир Алмазної принцеси, чий первинний тест на вірус був негативним, і його випустили, пройшов його повторно і дав позитивний результат, повідомляє японський телеканал CNN.

Негативний тест отримала 60-річна жінка в префектурі Точиги 14 лютого. Вона була звільнена після 14 днів карантину.

Уряд Японії дозволив пасажирам їхати додому на громадському транспорті. Це рішення зазнало критики з боку експертів.

Інші країни, в тому числі Німеччина, піддають евакуйованих громадян додатковому карантину, побоюючись, що носії вірусу можуть спочатку не мати ніяких ознак.

Тести двох пасажирів на борту круїзного судна в Австралії були негативними, але тести, зроблені після повернення додому, були позитивними, нагадує DPA.

Імператор Японії Нарухіто, якому завтра виповнюється 60 років, висловив співчуття тим, хто постраждав від вірусу, і сподівається, що найближчим часом вони переможуть інфекцію, повідомляє AP.

Завтрашня річниця є особливою для Нарухіто, так як це його перший день народження з тих пір, як він став Імператором. 60-річчя також вважається ключовим в японському календарі зодіаку. Проте святкування буде скромним через побоювання з приводу вірусу.