ВВП України зростає рекордними темпами

Згідно зі статистичними даними, зростання внутрішнього валового продукту України в доларовому еквіваленті в третьому кварталі 2019 року становило 20,3 відсотка. Такий показник є одним з найбільших серед європейських країн.

Інформацією в своєму Facebook поділився Володимир Компанієць – керуючий приватним інвестиційним фондом на фондовому ринку США.

Міжнародний валютний фонд грубо помилився в своїх прогнозах, вважаючи, що ВВП України на кінець 2019 року становитиме 134,9 мільярда доларів. Насправді він склав 145,8 мільярда доларів. Вся справа в тому, що ніхто не припускав такого стрімкого зміцнення гривні протягом усього 2019 року.

«За підсумками третього кварталу 2019 року фонд оплати праці українських працівників в доларовому еквіваленті збільшився на 26,7 відсотка»,– зазначив Компанієць.

Також експерт наголосив, що реальний ВВП України в третьому кварталі виріс на 4,1 відсотка. У той же час він прогнозує, що результати роботи української економіки в четвертому кварталі 2019 року буде набагато скромніше.

«Темпи приросту ВВП знизяться після істотного падіння обсягів промислового виробництва та індексу сільськогосподарської продукції на початку четвертого кварталу»,– написав Компанієць.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на початок 2020 року на казначейському рахунку знаходиться 17,5 мільярда гривень, що в два рази більше, ніж рік тому.

У другому півріччі 2019 року зростання реальних доходів українців виявилося в два рази повільнішим, ніж в попередні роки.