Безробіття в Україні за останній час зменшилося

На сьогоднішній день в Україні зафіксовано близько 8 відсотків жителів країни працездатного віку, які поки не можуть знайти для себе місце роботи, відповідне їх кваліфікації, і яке б задовольняло вимоги за рівнем заробітної плати.

Державна служба статистики України опублікувала оновлені дані за другий квартал цього року про зайнятість і безробіття в країні. Так, у другому кварталі число офіційно працюючих українців працездатного віку, який у Держстаті вважають від 15 і до 70 років, склало 16,7 мільйона осіб, а кількість безробітних склала 1,4 мільйона осіб.

За рік безробіття трохи скоротилося. Якщо рік тому серед працездатного населення воно становило 8,6 відсотка, то тепер – 8,1 відсотка.

Цілком можливо, що тенденції щодо скорочення безробіття збігаються з тим, що українці, перестали чекати покращення в оплаті праці і вирішують виїжджати на роботу за кордон. Однак для цього випадку є інша, більш вражаюча статистика, ніж кількість безробітних українців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними Держстату, тільки 9 відсотків українських громадян знаходять можливість відкладати гроші, щоб мати так звану фінансову подушку.

За 7 місяців 2019 року українські трудові мігранти переслали своїм сім’ям в Україні величезну суму – 106 мільярдів гривень (більше 4,2 мільярда доларів).