У Латвії не вистачає водіїв вантажівок

Автомобільна галузь Латвії останнім часом динамічно розвивається. Збільшується число компаній, які займаються автомобільними вантажними перевезеннями. Однак великий дефіцит водіїв вантажівок негативно позначається на динаміці розвитку цього сектора економіки Латвії.

Проблему відкрито визнали в Автотранспортній дирекції Латвії. Так, голова правління Дирекції Крістіан Годиньш сказав: «У зв’язку з нестачею водіїв вантажівок, латишам важко складати конкуренцію литовським, естонським, російським і німецьким компаніям».

Якщо в 2018 році налічувалося 4573 латвійських компаній, які займалися міжнародними та внутрішніми вантажними перевезеннями, то вже в 2019 році кількість ліцензованих компаній досягла 4743. Однак за словами Годиньша, їх число могло бути набагато більшим, якби не проблема з кадрами, яку терміново потрібно вирішувати, наймаючи водіїв з країн, що не входять до Європейського союзу, в тому числі України. На його думку, потрібно терміново спростити правила прийому на роботу водіїв, які приїжджають до Латвії з третіх країн.

Згідно з латвійським законодавством, роботодавці, які наймають водіїв-далекобійників із третіх країн, зобов’язані платити їм заробітну плату, що не менша за середню по країні. На сьогодні це більше 1000 євро на місяць.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мінімальна заробітна плата в Естонії в 2020 році складе 584 євро, а мінімальна погодинна оплата праці – 3,5 євро.

Український уряд затвердив новий законопроект про працю. Документ вже направлений до Верховної Ради.