У Туреччині в 2020 році зросте мінімальна заробітна плата

Турецький уряд вирішив підняти мінімальну заробітну плату на 15 відсотків. Приблизно 30 відсотків працівників отримують «мінімалку». Для них це буде відмінним новорічним сюрпризом.

Таким чином, за словами міністра праці Зехра Зумрута Сельчука, мінімальна заробітна плата в 2020 році складе 2325 лір (за курсом 392 долара).

Голова Конфедерації праці Туреччини Ергун Аталай на початку грудня заявив, що мінімальна зарплата в наступному році повинна становити 2578 лір. Буквально через тиждень на цю вимогу відповів президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, натякнувши, що уряд готує підвищення зарплат.

В даний час турецька економіка тільки починає виходити з кризи 2018 року, який негативно позначився на популярності президента Ердогана і правлячої партії. Згідно з офіційною статистикою, рівень безробіття становить 16 відсотків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 1 квітня 2020 року в Туреччині вводиться новий податок для власників готелів, апартаментів, гостьових будинків, що призведе до подорожчання відпочинку для іноземних туристів.

Кількість українських туристів у Туреччині в 2019 році збільшилася на 11,6 відсотка, склавши 1,3 мільйона осіб.