Іспанія: ніяких різдвяних вечірок, ніякого співу на богослужінні

Уряд Іспанії розробив план з рекомендаціями, як більш безпечно відзначити різдвяні свята. Однак кожен автономний округ повинен вирішити для себе, чого дотримуватися, виходячи з епідеміологічної ситуації в ньому.

Мадрид, Мурсія і Наварра можуть послабити заходи під час державних свят, в той час, як іншим округам, таким, як Кастилія і Леон, Астурія та Країна Басків, доведеться їх посилити.

За словами міністра охорони здоров’я Сальвадора Іли різдвяний план «не остаточний». Чи будуть працювати ресторани і бари, залежить від місцевої влади в кожній провінції.

Однак зовсім точно, що вечірок і великих урочистостей не буде. Також скасовується Парад Трьох Королів, на який традиційно збирається багато людей.

Марафон Сан-Сильвестр, на думку експертів в області охорони здоров’я, краще транслювати по телебаченню без відвідувачів аудиторію.

Що стосується церковних служб, то краще на них не співати і використовувати заздалегідь записану музику.

В одному місці повинні збиратися максимум 10 чоловік або до трьох сімей, і слід уникати подорожей. Різдвяні базари не заборонені, але працюватимуть з обмеженою місткістю.

Це також відноситься до різдвяних концертів з рекомендацією перебувати на свіжому повітрі.

Обмеження у вечірні години залишаться в силі, але 24 і 31 грудня по всій країні вони розпочнуться о 1 годині після півночі.