Багато українців в майбутньому ризикують залишитися без пенсій

Про те, що сотні тисяч українських громадян в майбутньому можуть залишитися навіть без мінімальної пенсії, написав на своїй сторінці в Facebook прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Володимир Гройсман

Глава уряду підкреслив, що багатьом українцям може просто не вистачати страхового стажу і відсутності виплат роботодавцями Єдиного соціального внеску, що є головними умовами для нарахування пенсій.

Володимир Гройсман зазначив, що почалася активна робота по боротьбі з тіньовою зайнятістю і виплат заробітної плати «в конвертах». Він написав, що протягом жовтня, завдяки активним діям державних структур, в країні почали працювати офіційно і набирати страховий стаж 150 тисяч людей.

Незважаючи на перші успіхи, прем’єр-міністр пише, що усвідомлює скільки ще людей по всій країні працюють без офіційного працевлаштування. «У них фактично вкрали соціальний захист і можливість в майбутньому отримувати гідну пенсію».

Краще б свою дбайливість в уряді проявляли, коли приймали рішення про підвищення мінімальної заробітної плати, адже від її розміру залежить майбутня пенсія переважної більшості працівників в Україні, яким роботодавці офіційно виплачують заробітну плату не більше 4 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про ціни на основні продукти харчування, які останнім часом ростуть, немов на дріжджах, випереджаючи всі країни Європи по темпах збільшення їх вартості.

Джерело: www.eurabota.ua

20.11.2018