В Україні збільшується кількість нелегальних працівників

 

За даними Державної служби України з питань праці (Держпраці), на сьогодні кілька мільйонів українців вважають за краще працювати неофіційно. Недобросовісним українським роботодавцям це тільки на руку – адже немає ніякої відповідальності за працівника і додаткових податкових зборів.

Днями голова Держпраці Роман Чернега презентував результати спільного проекту Євросоюзу та Міжнародної організації праці в Україні: «Зміцнення адміністрації праці з метою поліпшення умов праці і подолання незадекларованої праці». Проект реалізовувався з 2017 по 2019 рік.

«… ми можемо говорити про кілька мільйонів наших громадян, які працюють поза межами офіційних трудових відносин», – зазначив Роман Чернега.

Українці погоджуються з тим, що у них не буде ніяких соціальних гарантій і прав повноцінних членів суспільства. За цими даними можна легко оцінити масштаби «тіньової економіки» і скільки податків і зборів щороку втрачає державний бюджет України.

Примітно, що конкретної оцінки кількості неофіційно працюючих українців не було, адже кілька мільйонів – поняття розтяжне. Для тих, хто не полінується і «загуглить», може прочитати, що це від 2-х до 4-х мільйонів – різниця більш ніж істотна.

Чиновник зазначив, що, завдяки проекту, отримані рекомендації по впровадженню стандартів Євросоюзу і Міжнародної організації праці. Процес офіційного працевлаштування громадян в Україні йде повільними темпами з кількох причин, головна з яких – неадекватно низький рівень офіційної заробітної плати, яку пропонують українські роботодавці. Неофіційна заробітна плата в рази більша, тому українці і не поспішають офіційно працевлаштуватися, не кажучи вже про тих, які шукають роботу в інших країнах.

Насправді все просто – адекватна заробітна плата відразу збільшить кількість бажаючих працювати офіційно без будь-яких проектів Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що окружний суд Києва зобов’язав уряд переглянути показник прожиткового мінімуму на 2019 рік.

Незважаючи на брак фахівців українські роботодавці не поспішають брати на роботу жінок.