У Німеччині працівників з України стало значно більше

Згідно з оновленими статистичними даними, які нещодавно опублікувало міністерство праці Німеччини, протягом 2018 року на 10 відсотків збільшилася чисельність працівників, які приїхали з України.

працівники з України

У документі наголошується, що в цьому році на німецьких підприємствах і фірмах працевлаштовано близько 43 тисяч українських громадян, які приїхали в країну в пошуках роботи. На сьогоднішній день в цілому в ФРН живе і працює 138 тисяч українців.

Якщо в 2017 році офіційно працевлаштованими були 39 тисяч українських громадян, то в цьому – вже 43 тисячі. Всі вони отримують офіційну заробітну плату і виплачують обов’язкові соціальні внески. Наприклад, п’ять років тому, в березні 2013 року число українців, які працювали в Німеччині, влаштувавшись на роботу офіційно, було всього 29 тисяч чоловік.

Середній вік трудових мігрантів з України становить 43 роки. Документи, які дозволяють жити в ФРН на постійній основі мають близько 79 тисяч чоловік.

Нагадаємо, раніше ми писали про польські лікувальні установи, які роблять все можливе, щоб запрошувати якомога більше фахівців з України, перш за все медсестер.

Джерело: www.eurabota.ua

20.11.2018