Шотландія і Уельс проти угоди по Brexit

Лідери Шотландії впевнені, що угода, про яку зараз домовляється прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей з керівництвом Єврокомісії, завдасть країні серйозної шкоди.

Напередодні депутати шотландського парламенту і національних зборів Уельсу голосуванням висловили свою категоричну незгоду з положеннями угоди про вихід Великобританії з ЄС.

Міністр конституційних відносин Шотландії Майкл Рассел, роз’яснюючи позицію депутатів парламенту, підкреслив, що «угода прем’єр-міністра завдасть серйозного, довгострокового збитку економіці, рівню життя і державним службам, таким як Національна служба охорони здоров’я, і повинна бути відхилена».

Слід зазначити, що результати голосування вищих законодавчих органів Шотландії та Уельсу не мають зобов’язуючої сили. Однак вони мають великий вплив на формування громадської думки і виступають в ролі кристалізатора опозиції до діючого уряду Великобританії і зовнішньої політики, яку він проводить.

Також шотландський міністр підкреслив, що не припустимо те, що уряд фактично використовує шантаж парламентаріїв, погрожуючи можливими катастрофічними наслідками виходу «без угоди».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що нові вимоги до угоди про вихід Великобританії з ЄС висунула прем’єр-міністру Терезі Мей група депутатів-консерваторів, яких називають євроскептиками.

Німецька компанія BMW вже повністю готова до виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу.