Відмову у наданні шенгенської візи можна буде оскаржити в суді

Згідно змін, які минулого тижня прийняв польський парламент, кожен іноземний громадянин, якому було відмовлено в отриманні шенгенської візи, зможе опротестувати це рішення в Воєводському адміністративному суді у Варшаві.

Адміністративний суд

Для остаточного прийняття нового закону, його повинен затвердити Сенат.

Зміни передбачають, що якщо громадянин іншої країни отримає відмову у видачі шенгенської візи, то він має можливість через консула своєї країни написати заяву до Воєводського адміністративного суду з клопотанням про перевірку такого рішення. На думку польського уряду, це гарантує єдину практику прийняття рішень щодо питань про візи.

Зміни законодавства передбачають, що іноземний громадянин зможе оформити заяву тільки після використання права на перегляд справи консулом. При цьому, якщо іноземець не напише заяви про перегляд справи, він не зможе оскаржити рішення.

Згідно даних Міністерства закордонних справ Польщі, приблизно третина заяв про перегляд справи, після надання заявником додаткової інформації або відповідних документів, рішення по шенгенській візі змінюють.

Нагадаємо, раніше ми писали про масове звільнення будівельників в Україні, щоб шукати роботу за кордоном, де можна отримувати в кілька разів більшу заробітну плату.

Джерело: www.eurabota.ua

20.11.2018