У Чехії криза на ринку праці тільки посилюється

Роботодавці Чехії вимагають від свого уряду вжити термінових заходів для спрощення процедури працевлаштування трудових мігрантів з країн, які не входять до Євросоюзу.

Сказати, що для чеських роботодавців настали важкі часи – це нічого не сказати. На підприємствах країни практично у всіх головних секторах економіки дефіцит працівників досяг апогею. У країні, згідно зі статистичними даними, спостерігається величезний дисбаланс між тими, хто шукає роботу і тим, скільки вакансій пропонують роботодавці країни. Для чеського ринку праці різниця дуже велика: на 320 тисяч вакансій в країні протягом минулого року було всього 230 тисяч претендентів. Підприємців така ситуація зовсім не влаштовує, оскільки вони через брак кваліфікованих працівників повинні відмовлятися від замовлень, зупиняти виробництво, тим самим втрачаючи прибуток. Для економіки Чехії, якщо урядом не буде вжито кардинальних заходів, це загрожує істотним уповільненням зростання найближчим часом.

Однак уряд Чехії не поспішає розглядати питання щодо спрощення процедури працевлаштування для трудових мігрантів з країн, які не входять до Євросоюзу, побоюючись, що заробітні плати чеських працівників можуть знизиться. Схоже, що робота над вирішенням проблеми вже почалася, оскільки озвучена ініціатива, яка передбачає поступове збільшення заробітних плат чеським працівникам з одночасним залученням робочої сили із сусідніх країн, що не входять до складу ЄС, в тому числі України. Чеські роботодавці вимагають від уряду не відкладати вирішення питання в довгий ящик, а вжити заходів якнайшвидше.

«Якщо це буде зроблено, то відкриється можливість для ще більшої кількості українців знайти легальну роботу в Чехії, де чисельність населення скорочується, а кількість пенсіонерів зростає», – підкреслив один з провідних експертів українського ринку праці Василь Воскобойник.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в канадській провінції Саскачеван спостерігається великий дефіцит фахівців багатьох професій. Місцева влада йде на будь-які послаблення, щоб залучити іноземних працівників і заповнити вакансії.