Україна проводить військові навчання з США і країнами НАТО

Сьогодні Україна почала спільні військові навчання з США та іншими країнами НАТО.

Згідно із заявою Міністерства оборони України, близько 6000 військовослужбовців з 15 країн беруть участь у щорічних навчаннях Rapid Trident.

Навчання триватимуть до 1 жовтня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

“Вперше в історії RAPID TRIDENT проводитимуть тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою”, – йдеться в повідомленні прес-центру Сухопутних військ України в Facebook.

Також заплановані спільні стрибки українських і американських десантників з літака С-130 авіації США та інші коаліційні операції.

Керівник навчань бригадний генерал Владислав Клочков підкреслив, що навчання є «важливим кроком на шляху до європейської інтеграції України».

«Українська армія, яка вісім років стримувала російську агресію, поділиться унікальним бойовим досвідом зі своїми міжнародними колегами», – додав він.

Навчання почалися через тиждень після того, як Росія і Білорусь провели військові навчання, які є одними з найбільших за останні роки, за участю 200 000 військовослужбовців.