Болсонара хоче оприлюднити імена чиновників охорони здоров’я, які схвалили вакцинацію дітей

Президент Бразилії Жаїр Болсонару дізнався про імена чиновників охорони здоров’я, які схвалили вакцини проти Covid для дітей у Бразилії, і сказав, що планує оприлюднити їхні особи, незважаючи на те, що вони отримували смертельні загрози на свою адресу.

Наприкінці жовтня бразильський регулятор охорони здоров’я Anvisa опублікував заяву, в якій йдеться про те, що п’ятьом його директорам загрожували смертю у зв’язку з можливим схваленням вакцини проти коронавірусу для дітей віком від 5 до 11 років.

У четвер регулятор дав таке схвалення на вакцину Pfizer.

У щотижневій прямій трансляції у низці соціальних мереж Болсонара сказав, що не втручався у внутрішні справи Anvisa, а попросив назвати імена співробітників, щоби громадськість могла «судити сама».

Глава держави Бразилії часто ставив під сумнів ефективність та безпеку вакцин проти коронавірусу та різко критикував усі форми соціального дистанціювання. Його стратегія боротьби з пандемією, яка забрала життя понад 618 000 людей у ​​Бразилії, широко згадується як причина різкого падіння його популярності цього року.