Ситуація в Україні. Київ зазнав обстрілу

“Київ зазнав обстрілу, загинула щонайменше одна людина”,- повідомив мер української столиці Віталій Кличко Reuters

Внаслідок російського обстрілу постраждали житлові будинки та торговий центр в одному з районів Києва. Рятувальники загасили велику пожежу в торговому центрі.

“Вчора снаряд розірвався у дворі прямо перед житловим будинком у Києві, постраждали не менше п’яти осіб. Двоє перебувають у лікарні”, – повідомив мер Віталій Кличко.

“Десятиповерхова будівля сильно постраждала. На ньому видно сліди пожежі і вибиті всі вікна”, – повідомляють журналісти AFP,

У дворі з дитячим майданчиком, засипаним сміттям, стоять останки двох автомобілів, що обгоріли.

Літню жінку та чоловіка в шоці з поверхневими пораненнями обличчя пожежники відвели до машини швидкої допомоги, де їм обом було надано медичну допомогу.

“На щастя, інших постраждалих немає”, – заявила прес-секретар екстрених служб України Світлана Водолага. За її словами, шістьох людей врятували живими з-під завалів.

Постраждав і дитячий садок, але, на щастя, у ньому не було людей.

“Щонайменше троє людей також отримали поранення внаслідок удару російських військ у Житомирській області України. Пошкоджено 13 будівель у районі Коростеня за 80 км від міста Житомир”, – повідомляє AFP з посиланням на інформацію рятувальних служб.

“Портове місто Одеса також повідомило про збільшення кількості російських безпілотників у небі над містом та його околицями. Проте поки що все спокійно”, – заявив регіональний воєначальник Максим Марченко. Він підтвердив, що частину безпілотників було збито засобами ППО України.