Колишній директор ЦРУ звинуватив Хрущова у вбивстві Кеннеді

Колишній директор ЦРУ Джеймс Улсі звинуватив першого секретаря ЦК Комуністичної партії СРСР Микиту Хрущова в смерті 35-го президента США Джона Ф. Кеннеді. Інформація опублікована в матеріалі New York Post з посиланням на спільну книгу Вулсі і генерал-лейтенанта зовнішньої розвідки комуністичної Румунії Іона Пачепа «Операція Дракон: Таємна війна Кремля проти Америки».

За словами авторів, Лі Харві Освальд, який убив Кеннеді, є офіцером КДБ. Стверджується, що СРСР завербував цю людину в 1957 році, коли він служив у ВМС США в Японії. Після виконання ряду секретних місій Хрущов «особисто наказав» американцеві вбити президента Сполучених Штатів. «Хоча Освальд хотів залишитися в Радянському Союзі, його врешті-решт переконали повернутися в Сполучені Штати, щоб вбити Кеннеді, якого зневажав Хрущов. Освальд одружений на радянській дівчині, був відправлений назад в Сполучені Штати в червні 1962 року», – йдеться в книзі. Однак пізніше радянська влада «передумала» з приводу вбивства Кеннеді, і Освальду було наказано відмовитися від цього плану. Але він «страждав сліпою любов’ю до СРСР» і не підкорявся наказу, стверджують автори.

Один з найпопулярніших американських президентів, Джон Ф. Кеннеді, був убитий 22 листопада 1963 року, коли кортеж глави держави повільно рухався по вулицях Далласа. Поліція заарештувала Лі Харві Освальда за підозрою у вбивстві. Кілька днів по тому він був застрелений у в’язниці жителем Далласа Джеком Рубі. Пізніше Рубі помер у в’язниці.