Росія проводить навчання з бойовою стрільбою в Чорному морі під час маневрів НАТО і України

У Чорному морі в понеділок, 28 червня, розпочалися військові навчання Sea Breeze 2021 і морське патрулювання, що організовані Військово-морськими силами (ВМС) України і шостим оперативним флотом ВМС США.

В цьому році в навчаннях задіяно найбільше число країн-учасниць за всю історію: понад 30 держав спрямували близько 5 000 військовослужбовців, 32 корабля, 40 літальних апаратів, 18 загонів спеціального призначення та водолазних груп.

Sea Breeze 2021 триватиме два тижні. В ході навчань відпрацьовуватимуться різні бойові сценарії, включаючи зіткнення десантних кораблів, маневри на суші, водолазні операції, морські операції з перехоплення, протиповітряна оборона, взаємодія в ході спеціальних операцій, противолодочна активність, а також пошуково-рятувальні операції.

“Тим часом, Російські військові кораблі провели навчання з бойовою стрільбою в Чорному морі, в той же час і в тому ж районі, що Україна і країни НАТО”, – повідомляє Reuters.

Навчання Sea Breeze, очолювані Україною і США, послужили причиною стрибка напруженості між НАТО і Москвою.

Нагадаємо, що минулого тижня Росія провела попереджувальні постріли і скинула бомби на шляху британського військового корабля в територіальних водах Криму.

Москва закликала скасувати навчання Sea Breeze ще до їх початку, а Міноборони Росії підкреслило, що при необхідності відповість на посягання на національну безпеку.