Україна дозволила іноземним військам брати участь у своїх військових навчаннях

“Парламент України схвалив законопроект, що дозволяє іноземним військам брати участь у військових навчаннях у країні в 2022 році – крок, який може роздратувати Росію”, – пише Reuters.

Згідно із законопроектом, внесеним президентом України Володимиром Зеленським, Україна планує провести наступного року 10 великих військових навчань.

Заступник міністра оборони України Анатолій Петренко повідомив парламенту перед голосуванням, що 21 000 українців та 11 500 військовослужбовців зі США, Великобританії, Польщі, Румунії та інших країн візьмуть участь у навчаннях на суші, на морі та у повітрі.

«Проведення багатонаціональних навчань на території країни допоможе зміцнити обороноздатність країни та підтримає політичні та дипломатичні зусилля щодо забезпечення стабільності у регіоні», – сказав Петренко.

Україна, яка не є членом НАТО, активізувала військову співпрацю із західними країнами на тлі щільного скупчення біля її кордонів російських військ.

Київ звинувачує Москву у розміщенні близько 90 000 військовослужбовців уздовж їхнього спільного кордону.

Москва, з іншого боку, стверджує, що її дії мають суто оборонний характер, і що вона має право переміщати сили на своїй території на власний розсуд.