Джонсон отримав схвалення “плану Б”

“Британський прем’єр-міністр Борис Джонсон заручився підтримкою так званого “плану Б” у парламенті, незважаючи на бунтівників у його власній партії”, – повідомляє ВВС.

Загалом 99 консерваторів проголосували проти заходів уряду, але більшістю в 243 голоси за, завдяки підтримці лейбористів, було вжито суворих заходів щодо COVID.

Таким чином, починаючи з сьогоднішнього дня для відвідування багатьох місць, включаючи нічні клуби, необхідно пред’явити документ, що підтверджує нещодавній негативний результат тесту або повну вакцинацію.

Депутати парламенту також проголосували за введення обов’язкових масок для особи у більшості приміщень.

Лідер лейбористів сер Кейр Стармер сказав, що бунт торі через упущення COVID був «дуже значним ударом по і без того хиткою владі прем’єр-міністра». Це найсерйозніший бунт у партії відколи Джонсон став прем’єр-міністром.

“Це підтверджує, що він занадто слабкий, щоб виконувати основні функції глави уряду”, – додав Стармер.

Міністр охорони здоров’я Джилліан Кіган визнала, що консервативні законодавці зіштовхнулися із «важкими» рішеннями, при цьому отримуючи від учених лише «часткову інформацію» про варіант Omicron.

На думку тих, хто проголосував проти депутатів, на карту поставлена ​​особиста свобода. Підприємці попередили про можливе банкрутство після запровадження обмежувальних заходів.