Китай: безкоштовні вакцини для всіх громадян

Китай надасть безкоштовні вакцини проти COVID-19 всім своїм громадянам. “Про це заявив заступник глави Національної комісії охорони здоров’я Цзен Ісін”,- повідомляє «Радіо Китаю».

Інактивована вакцина, яка була схвалена для масового використання Національним управлінням з лікарських засобів, була розроблена Пекінським інститутом органічних продуктів, що входять до групи Biotec, пов’язаної з фармацевтичним гігантом Sinopharm. Як тільки виробничі потужності збільшаться і вакцини стануть доступними, вони будуть вводитися спочатку людям похилого віку з хронічними захворюваннями, а потім усім іншим.

«Китай буде вакцинувати людей, для яких немає протипоказань. Ми створимо імунний бар’єр для всього населення, як можна ширше і поступово, щоб контролювати епідемію », – сказав Цзен Ісін.

«Як тільки китайські вакцини проти COVID-19 будуть введені в дію, ми виконаємо свій обов’язок зробити їх суспільним благом і зробити їх доступними для всього світу за справедливою і розумною ціною», – сказав Шен Бо, представник міністерства закордонних справ. Він зазначив, що для Китаю завжди було важливо зробити вакцини доступними для країн, що розвиваються, і на даний час він розглядає різні способи зробити це, включаючи пожертвування і безкоштовну допомогу.

«Ми закликаємо міжнародне співтовариство працювати разом для справедливого розподілу вакцин по всьому світу і прагнути зробити їх суспільним благом, яке люди всіх країн можуть використовувати і дозволити собі», – додав Шен Бо.