«Не здаватися». Українці протестують проти рішення Зеленського щодо Донбасу

Кілька тисяч людей прийшли в середу ввечері під будівлю адміністрації президента України Володимира Зеленського в Києві, щоб висловити протест проти його рішень щодо врегулювання конфлікту з проросійськими сепаратистами на Донбасі.
Аналогічна акція пройшла в Харкові. У ній взяли участь близько 300 осіб. Гасло обох протестів було однаковим: «Не здаватися!»
У вівторок в Мінську (Білорусь) Україна домовилися про так звануї формулу Штайнмайера, що стосується проведення виборів і особливого статусу українських територій під контролем сепаратистів, підтримуваних Росією. Деякі українці вважають, що це означає капітуляцію перед Росією.
Формула Франка-Вальтера Штайнмайера, колишнього міністра закордонних справ, а нині президента Німеччини, передбачає процедуру надання особливого статусу контрольованому сепаратистами Донбасу. Спочатку він повинен бути тимчасовим, а потім, після виборів до місцевих органів влади і схвалення Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (БДІПЛ), він повинен бути введений на постійній основі.
Далі Донбас повинні покинути, забравши звідти зброю і техніку, громадяни Росії, що билися на боці сепаратистів. Президент Зеленський запевнив у вівторок, що на Донбасі не буде виборів, поки іноземні війська не будуть виведені.
Війна на сході України триває з 2014 року. У ній загинуло близько 13000 чоловік.