В Онтаріо міняють умови імміграційної програми

У канадській провінції Онтаріо ухвалили рішення, що потрібно змінити умови імміграційної програми, оскільки до району Великий Торонто іноземних громадян приїжджає набагато більше, ніж до інших регіонів провінції.

Район Великого Торонто (GTA) традиційно є найпопулярнішим серед іноземців, які приїжджають до Канади на постійне місце проживання. У 2018 році сюди прибули 106 тисяч іммігрантів, що становить 77 відсотків від загального числа всіх іноземців, які приїхали до провінції.

Виявилося, що іммігрантів в GTA за минулий рік в цілому прибуло більше, ніж в усі чотири атлантичні провінції, Квебек, Манітобу та Саскачеван.

Іноземці вважають за краще селитися в районі Великого Торонто. Вони просто відмовляються переїжджати до інших регіонів провінції. В цей же час невеликі громади Онтаріо дуже потребують припливу нових працівників із-за кордону, оскільки народжуваність низька, робоча сила поступово старіє, люди їдуть з невеликих міст до Торонто.

Вигода від припливу іммігрантів для економіки очевидна, але ринок житла і громадський транспорт GTA вже працює на межі можливостей. Тому місцева влада вирішила вдосконалити імміграційну програму, розширити список затребуваних професій, залучати більше іммігрантів до невеликих міст і поселень провінції.

Уряд планує тісно співпрацювати з місцевими громадами, щоб допомогти їм в залученні й утриманні кваліфікованих працівників.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними статистики, в другому кварталі 2019 року в Канаді кількість вакансій становила 582 тисячі.

Влада провінції Саскачеван вирішила збільшити список найбільш затребуваних професій для іноземних працівників в 10 разів.