Зростають ціни на комуналку, а разом з нею і борги українців

Українці не просто не хочуть, але не можуть платити за комунальні послуги, які постійно дорожчають. На сьогоднішній день українці за комуналку заборгували величезну суму –майже 40 мільярдів гривень.

Заборгованість за комунальні послуги продовжує наростати, як снігова куля – чим далі – тим більше все котиться вниз, захоплюючи по дорозі тих, хто ще якось тримався і віддавав більше половини свого заробітку за тепло, газ, електроенергію та інші послуги.

На початок листопада, коли вже було відомо, що в зв’язку з підвищенням цін на газ для населення, будуть і підвищені тарифи на тепло. Згідно з даними Державної служби статистики, заборгованість за комунальні послуги по всій країні в цілому склала майже 40 мільярдів гривень, що на мільярд гривень більше, ніж було зафіксовано в кінці вересня.

У жовтні, який був аномально теплим і в багатьох містах відключали опалення, українські громадяни заплатили за комунальні послуги трохи більше 5 мільярдів гривень, що становить тільки 77 відсотків нарахованих платежів. Яка ситуація буде з оплатою за листопад можна тільки здогадуватися.

Нагадаємо, підрахунки показують, щоб зварити каструлю борщу, потрібно витратити не менше 140 гривень. Доводиться констатувати, що український борщ для більшості наших співгромадян стає розкішшю.

Джерело: www.eurabota.ua

05.12.2018