Японський готель роботів позбувся половини працівників

Японський робот-готель Hen-na, який хотів повністю автоматизувати обслуговування гостей, повинен був відмовитися від працівників-роботів і замінити їх людьми. Машини виявилися неефективними.

Hen-na Hotel мав стати кроком у майбутнє. В готелі працювало 243 робота, які обслуговували гостей. Вони повинні були замінити людей, і зробити новий крок на шляху автоматизації. Після чотирьох років експлуатації роботів в готелі, більше половини машин були утілізіровани. Готель-робот був занадто недосконалим, щоб обслуговувати гостей.

Смарт-пристрої і системи створювали багато прикрих проблем. Система реєстрації гостей вимагала постійного втручання служби персоналу. Роботи в готелі не відповідали на питання клієнтів або активувалися посеред ночі, чуючи хропіння. У свою чергу, роботи, які несли багаж, не могли знайти шлях до потрібної кімнати.

Менеджер готелю Такейоші Ое і президент компанії Хідео Савадов опублікували заяву, в якій повідомили, що причиною позбавлення від роботів є їх обмеженість, яку неможливо подолати.

Хідео Савадов відкрито визнав, що в деяких ситуаціях заміна людини роботом є неможливою і може тільки засмутити гостей.

Ця інформація суперечить думці фахівців, які прогнозують революцію на ринку праці і масову заміну людини машинами. Ну, можливо, в майбутньому автоматичні системи виявляться більш ефективними, ніж люди. Але, мабуть, це поки що далеке майбутнє.

Джерело: news.eurabota.ua

17.01.2019