Казахстан готовий допомогти Афганістану

Казахстан готовий надати логістичну допомогу для транзиту гуманітарних вантажів до Афганістану. Про це заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, виступаючи перед Генасамблеєю ООН.

«Ми готові надати логістичну платформу для гуманітарної допомоги Афганістану і зробити свій внесок у надання допомоги. Ініціатива Казахстану полягає в створенні регіонального центру в місті Алмати », – сказав він, висловивши готовність співпрацювати з ООН з цього питання.

За словами президенту Казахстану, економічний розвиток є ключем до стабільності в Афганістані. «Афганістан – це не загроза, а можливість. Якщо він буде єдиним і стабільним, він може внести свій вклад в розвиток регіону Центральної Азії », – сказав Токаєв.

Раніше у вересні ООН організувала конференцію донорів в Женеві, щоб допомогти Афганістану. Її метою було зібрати 606 мільйонів доларів для допомоги нужденним протягом наступних чотирьох місяців, але загальна сума, яку країни по всьому світу обіцяли надати для гуманітарної допомоги Афганістану, повинна скласти близько 1,2 мільярда доларів.