МЗС: Через обстріл війська на Донбасі не будуть виведені

«Виведення сил і техніки, заплановане на понеділок з двох ділянок фронту на Донбасі на сході України, не відбулося у зв’язку з атаками, здійсненими противником», – заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.
Виведення військ і техніки по обидва боки демаркаційної лінії в Петровському і Золотому було заплановане на минулому тижні під час зустрічі тристоронньої контактної групи в столиці Білорусі Мінську. До групи входять представники України, Росії та ОБСЄ, а в обговореннях також беруть участь посланці проросійських сепаратистів з Донбасу.
«Виведення повинно було початися вчора, і наша переговорна команда, дійсно, уклала такі домовленості. На жаль, Петровське та Золоте були обстріляні кілька днів тому», – сказав міністр.
Він пояснив, що «виведення почнеться тільки після того, як на цій конкретній ділянці протягом семи днів не буде нападів і обстрілів».
«Угода передбачає відступ наших збройних сил, але укріплення залишаються. Якщо ми побачимо, що інша сторона не виконує угоду чи планує будь-які агресивні дії, наші сили знову займуть свої позиції», – підкреслив Пристайко.