Стало відомо, скільки українців перебувають в тюрмах за кордоном

Згідно з офіційними даними статистики, в ув’язненні в різних країнах світу перебувають понад шість тисяч громадян України. Невтішними даними поділилися представники правозахисного комітету українського парламенту.

На даний момент українські парламентарії розглядають кроки щодо активізації заходів по звільненню українських арештантів з місць позбавлення волі по всьому світу.

Найбільша кількість українців перебуває в тюрмах Греції. 168 наших співвітчизників звинувачують там в перевезенні нелегальних мігрантів. Більшість з в’язнів приїжджали до країни заради легальної роботи на судах, однак на практиці потрапляли до організаторів незаконних перевезень. При цьому, терміни покарання для українських моряків в Греції складають від 20 до 280 років тюремного ув’язнення.

Читайте також: Каталонці блокують шосе. Французька поліція використала сльозогінний газ і кийки

Над звільнення українських в’язнів в Греції та інших країнах світу буде створена спеціальна група, до якої увійдуть представники Міністра закордонних справ, Міністерства фінансів, Міністерства соціальної політики і Національної поліції.