Сардинія: Поради застерігають водіїв від GPS

На Сардинії було вирішено встановити дорожні попереджувальні знаки для водіїв. Вони радять їм не слідувати правилам карти в інтернеті. На цьому італійському острові пристрої плутають важкопрохідні дороги з дорогами, що ведуть водіїв в чисте поле.
Щоденна газета «Corriere della Sera» зазначає, що у водіїв в багатьох районах Італії іноді трапляється так, що вони раптово опиняються на непрохідних дорогах і стежках або просто посеред поля і повинні вибиратися звідти в пошуках нормального маршруту.
Все це завдяки використанню онлайн-карт або додатків на смартфонах. Ця проблема поширена на Сардинії, яку відвідують туристи з усього світу.
Саме з цієї причини були підготовлені попереджувальні знаки, зокрема, в Баун в провінції Ольястра. Є попередження від місцевої міської варти: «Не йдіть за Google Maps. Дорога тільки для машин з повним приводом 4×4 ».
Це повідомлення дається італійською та англійською мовами. Воно в основному адресовано туристам, які стікаються на місцеві пляжі. Однак вони не знають, що до деяких пляжів можна дістатися тільки пішки по стежці на крутому схилі.
Пожежні та місцеві пастухи десятки разів допомагали невдалим туристам, у яких були великі неприємності через те, що вони слідували вказівкам Google Maps, проїжджаючи на автофургоні або маленькому автомобілі. Тому муніципальна влада вважає необхідною установку попереджувальних знаків.
Місцева адміністрація вже інформувала компанії, які готують карти, про проблеми, з якими стикаються водії. Однак жодних коригувань зроблено не було.
Помічено, що прохідні – імовірно – дороги іноді існують тільки на віртуальних картах; насправді вони можуть вести в нікуди.