Прем’єр-міністр Данії зуміла вийти заміж з третьої спроби

“Прем’єр-міністр Данії Мете Фредериксен зуміла вийти заміж після того, як її весілля було відкладене через вибори, а потім дата була знову перенесена через боротьбу з пандемією коронавіруса”, – повідомляє Ассошіейтед Прес.

Датські ЗМІ повідомили, що 42-річна Мете вийшла заміж за фотографа Бо Тунберга в середньовічній церкві Маглебі на острові Мон, на південному сході Данії.

Прем’єр-міністр розмістила на своїй сторінці в Facebook фотографію весілля, супроводжувану тільки словом «ja» ( «так по-датськи») і серцем, показуючи усміхнених молодят, які покидають церкву.

Датський таблоїд «Extra Blade» назвав весілля «секретом». Було запрошено невелику кількість гостей, в тому числі колишнього прем’єр-міністра Пола Ніруп Расмуссена.

Фредерікса була приведена до присяги в якості прем’єр-міністра Данії 27 червня 2019 року, що робить її другою жінкою, що коли-небудь займала цей пост. Вона перенесла своє весілля в минулому році через національні вибори 5 червня, на яких її датська соціал-демократична партія очолила уряд меншості. Минулого місяця вона оголосила, що їй доведеться відкласти весілля ще раз, тому що дата весілля збіглася з самітом ЄС.