За допомогою петиції в Японії хочуть розмістити безпритульних на олімпійських об’єктах

В Японії подали петицію з проханням надати олімпійські об’єкти в Токіо для тимчасового розміщення безпритульних у зв’язку з поширенням коронавірусу в країні. Як передає ТАСС, петиція була запущена на платформі Change.org.

У суботу вона зібрала понад 52 000 підписів з 75 000 необхідних.

«За нашими даними, в Токіо налічується кілька тисяч безхатченків, ще 4000 осіб проводять ніч в інтернет-кафе (які зараз закриваються через ризик поширення коронавірусу). Багато людей також змушені перебувати за межами своїх будинків, де існують різні форми насильства», – йдеться в петиції, створеній японською громадською організацією Moyai. За її словами, на олімпійських об’єктах можуть розміститися близько 17 тисяч осіб.

«Раніше повідомлялося, що столична влада розглядає можливість використання цих коштів для розміщення людей з легкими симптомами зараження коронавірусом.

З цієї причини ми настійно закликаємо вас надати частину цього екстреного житла людям, які не мають або втратили свої будинки», – йдеться в петиції. Згідно з офіційними даними на січень 2019 року, в Токіо 1126 бездомних, близько 4 тисяч людей змушені ночувати в інтернет-кафе.

Статистика нових випадків коронавірусних інфекційних захворювань в Японії в середині квітня збільшилася в порівнянні з початком місяця, але залишається на тому ж рівні після введення надзвичайної ситуації в центральних регіонах з 8 квітня.

У п’ятницю щоденний приріст виявлених випадків склав не менше 530, в тому числі 201 в Токіо, а загальне число інфікованих, включаючи пасажирів і екіпаж круїзного лайнера Diamond Princess, досягло 10 536. Число смертей в день збільшилося з 14 до 217 осіб.