Французький міністр: Ми повинні допомогти іммігрантам побачити свої перспективи

Французький уряд виклав основні положення свого бачення міграційної політики. Їх представили прем’єр-міністр Едуард Філіп і міністр закордонних справ Жан-Ів Ле Дріан, відкриваючи дебати на цю тему на  Національних зборах.
Глава французької дипломатії звернув увагу на два напрямки судового розгляду проти феномена імміграції – скоординовані спільні міжнародні дії, перш за все між країнами Європейського союзу, а також допомога, яка повинна бути надана в розвитку країн, з яких прибувають іммігранти.
«Допомога в цілях розвитку абсолютно необхідна для довгострокової ефективної боротьби з корінними причинами нелегальної імміграції. Ніхто не покине благополучну країну і своїх близьких, щоб потім перетнути Середземне море ризикованим шляхом»,- заявив Жан-Ів Ле Дріан.
Він підкреслив, що ті, хто «вибирає шлях міграції з найбільшим ризиком, переконані, що вдома у них немає майбутнього».
«І ми повинні допомогти їм побачити їх перспективи на батьківщині, в тому числі економічні перспективи, в яких вони живуть», – сказав він. Глава французького МЗС додав, що йдеться також про допомогу в таких областях, як охорона здоров’я та освіта.