Гомофобія в Швейцарії вже злочин

Гомофобія в Швейцарії вже вважається злочином. Це стало можливим після того, як громадяни країни проголосували на референдумі за прийняття закону, що передбачає покарання за дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації, повідомляє Reuters.

Співробітники державних установ і сервісних агентств не зможуть відмовитися від обслуговування клієнтів через сексуальну орієнтацію. 63,1% швейцарських виборців проголосували за це рішення. BGNES повідомляє, що лише в трьох з двадцяти шести кантонів більшість населення виступило проти прийняття такого закону.

Покарання за дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації варіюються від штрафу до позбавлення волі на строк до 3 років.

У кінці 2018 року парламент країни затвердив розширення діючого антидискримінаційного законодавства для охоплення осіб із нетрадиційною сексуальною орієнтацією. Попередні норми передбачали захист тільки у випадках расової дискримінації.

Противники цієї ідеї заявили, що вона порушить свободу слова, і зібрали 50 000 підписів, необхідних для проведення загальнонаціонального опитування.