Половина молоді не бачить перспектив в Україні

У більшості українців немає планів в найближчому майбутньому їхати за кордон з метою працевлаштування або на постійне місце проживання.

Велике соціологічне дослідження про плани українців щодо виїзду за кордон на роботу або переїзду назовсім було проведено фахівцями Центру Разумкова.

Дані звіту свідчать, що абсолютна більшість українських громадян не планують виїжджати з країни. 63 відсотки українців висловили бажання жити і працювати в Україні, не дивлячись на важку економічну ситуацію і невелику заробітну плату.

Значна частина українців – близько 20 відсотків – в найближчому майбутньому планує шукати підходящі вакансії за кордоном. З числа тих, хто планує поїхати за кордон, 13 відсотків хочуть тимчасово працевлаштуватися і повернутися, якщо ситуація в Україні кардинально покращиться. При цьому, як розповів заступник гендиректора Центру Разумкова Юрій Якименко: «7 відсотків українських громадян готові іммігрувати назовсім, 17 відсотків не визначилися з відповіддю».

Серед молоді до 29 років частка охочих виїхати або тимчасово чи назовсім становить 47 відсотків і це тривожна для країни тенденція.

Опитування проводилося у всіх регіонах крім тимчасово окупованих.

Нагадаємо, раніше ми писали про нову систему дуальної освіти в Україні, яка вже пройшла апробацію в училищах Запоріжжя, Львова та Києва, показавши відмінні результати. Брак кваліфікованих кадрів змушує роботодавців шукати нові підходи для залучення молодих фахівців.

Джерело: www.eurabota.ua

26.12.2018