Десятки людей загинули та отримали поранення внаслідок вибухів та перестрілок у лікарні у Кабулі

Щонайменше 15 людей загинули і 34 дістали поранення внаслідок двох вибухів із подальшою стріляниною по найбільшому військовому шпиталю Афганістану в Кабулі. Про це повідомив співробітник служби безпеки Талібану.

Як повідомив офіційний представник міністерства внутрішніх справ Карі Саїд Хості, вибухи сталися біля входу до лікарні Сардар Мохамед Дауд Хан на 400 ліжок у центрі Кабула, і в цей район було направлено сили безпеки.

Про жертви не повідомляється, але представник служби безпеки Талібану на умовах анонімності повідомив, що щонайменше 15 людей було вбито та 34 поранено.

Італійська група з надання надзвичайної гуманітарної допомоги, яка керує травматологічною лікарнею приблизно за 3 км від місця вибуху, повідомила, що наразі дев’ять осіб отримали поранення.

На фотографіях, якими поділилися жителі, видно хмару диму над зоною вибухів біля колишньої дипломатичної зони міста в районі Вазір Акбар Хан, і очевидці заявили, що над цим районом пролітали щонайменше два вертольоти.

Поки що жодна група не взяла на себе відповідальність. Проте офіційне інформаційне агентство «Бахтар» із посиланням на очевидців повідомило, що бойовики «Ісламської держави» проникли до лікарні та вступили у зіткнення із силами безпеки.