Норвегія забороняє продаж алкоголю в барах та ресторанах

“Уряд Норвегії оголосив про додаткові обмеження Covid, включаючи заборону на продаж алкоголю в барах і ресторанах по всій країні”, – повідомляє The Local.

Заборона на вживання алкоголю в пабах, барах, ресторанах та клубах набула чинності сьогодні. Тим часом людям було наказано по можливості працювати з дому, а в школах запроваджено суворіші заходи щодо забезпечення соціальної дистанції. ВНЗ мають перейти на дистанційне навчання.

«Рівень нових інфекцій у Норвегії різко зростає. Ми вже знаємо, як швидко може поширюватися штам Омікрон. Ми знаходимося у серйозній ситуації. Тому уряд запроваджує жорсткіші заходи для підтримки контролю за пандемією», – сказав прем’єр-міністр Йонас Гарр.

Наразі очікується, що нові заходи діятимуть протягом чотирьох тижнів.

Також було оголошено, що норвезькі військові надаватимуть допомогу муніципальним установам у боротьбі з пандемією. Інтервал між другою та третьою дозою вакцини проти коронавірусу скоротиться до чотирьох з половиною місяців. Місцевій владі рекомендується приділяти пріоритетну увагу отриманню бустерних доз для персоналу шкіл та дитячих садків.